Haberler

Oyun Bizim İşimiz

 Oyun Bizim İşimiz

Bu yıl 5. sınıf Türkçe dersleri, Maarif modeliyle yeniden yapılandırılarak kampüslerimizde özel ders tasarımlarıyla öğrenme çıktılarını sınıfın dışına taşıdı. Oyun temasıyla başlanan bu süreçte, öğrencilerimiz geleneksel sokak oyunları temalı sunumlarını tamamladıktan sonra bu oyunları okul bahçelerinde yaşayarak öğrendi.

Seksek, istop, yakan top, bezirgânbaşı, beştaş ve daha birçok geleneksel sokak oyununun öğrenme deneyiminde araç olarak kullanıldığı Türkçe derslerimiz, öğrenci ve öğretmenler arasındaki bağı güçlendirirken öğrencilerimizin derse olan ilgisini de artırdı.

Oyun deneyimlerinin doğal bir parçası olarak, öğrencilerimiz söz varlığı uygulamaları, iletişim deneyimi ve problem çözme becerilerini geliştirme fırsatı buldu. Oynanan oyunların ardından öğrenciler, Türkçe öğretmenlerimiz tarafından geliştirilen ve Maarif Modelinin baş aktörlerinden biri olan süreç değerlendirme basamağını, hazırlanan formlar aracılığıyla tamamladılar.

Bu uygulamayla Türkçe derslerimizi daha etkin ve eğlenceli hale getirirken öğrencilerimizin gelişimine de katkı sağlamış olduk.

Fotoğraf Galerisi

PAYLAŞIN
Ortak Haberler | 03 Ekim 2024
© Yenidoğu Okulları. Tüm hakları saklıdır. Aydınlatma Metni
KAPAT

Ön Kayıt Formu
Yenidoğu Okulları Ön Kayıt Sayfası